Born to help, 7 Octombrie 2017

Ne pregatim de martisor! 8 Martie 2018, Consultatii si spermograme gratuite la Bradu, Arges
decembrie 12, 2018
Scoala viitorilor părinți, 16 septembrie 2017
decembrie 12, 2018

Born to help, 7 Octombrie 2017

Voi când faceți un copil? Stresul este factorul de risc principal al bolilor psihice, dar el contribuie și la apariția bolilor fizice. Este esențial să stați de vorbă cu un specialist!
Consiliere psihologică pentru cuplurile infertile

Imposibilitatea de a concepe un copil – fie că e vorba de calea naturală, dar mai ales de procedurile de reproducere umană asistată (RUA) – duce în timp la acumulare de stres. Emoțiile puternice resimțite de parteneri sunt adesea neexteriorizate. Cuplul începe să se distanțeze de cei din jur, să reacționeze cu nervozitate la întrebările de genul: „Voi când faceți un copil?” sau „Ce vă mai spune doctorul?„, să se simtă frustrat și să sufere în tăcere.

Acest comportament este dăunător din mai multe puncte de vedere. În primul rând, se știe că stresul este factorul de risc principal pentru bolilor psihice, dar el contribuie și la apariția bolilor fizice. Pe lângă problemele de fertilitate, bărbatul și femeia se expun astfel unor alte pericole. În al doilea rând, medicii ginecologi – și nu numai – atrag atenția tot timpul că șansele obținerii unei sarcini scad considerabil dacă partenerii nu sunt relaxați. Apoi, în multe cazuri imposibilitatea de a concepe a condus către despărțire. Nu fiindcă nu exista iubire în relația respectivă, ci fiindcă cei doi nu au știut să gestioneze o situație atât de delicată, care îi depășește complet.

Așadar, DACĂvă aflați în oricare dintre situațiile menționate sau dacă vă regăsiți în vreuna dintre descrierile de mai jos este esențial să stați de vorbă cu un specialist.
– … vă învinuiți (reciproc sau nu) pentru faptul că nu puteți deveni părinți,
– … relația de cuplu se deteriorează din cauza stresului acumulat și nu mai îndrăzniți să discutați cu partenerul despre copil;
– … nu mai faceți față tratamentelor (pentru unele persoane reacțiile adverse pot fi greu de suportat) sau dacă ați ajuns în situația în care nu mai aveți bani să continuați procedurile RUA,
– … nu vă mai puteți controla emoțiile și izbucniți în plâns când aflați că cei mai buni prieteni vor deveni părinți;
– … nu mai suportați să vedeți femei gravide sau copii pe stradă;
– … simțiți că sunteți singurii care trec prin asta și că nimeni din jur nu vă înțelege!
În cadrul campaniei de Consiliere Psihologică, Asociația „Și eu am dreptul să fiu părinte” va organiza periodic întâlniri cu persoane care se confruntă cu aceleași probleme ca și dv., care au aceleași temeri și sentimente… Evenimentele vor fi moderate de un psiholog care vă va ajuta să vă regăsiți, să vă recăpătați optimismul și starea de bine. În momentul în care vă veți liniști și veți învăța să aveți din nou grijă de voi veți fi pregătiți să primiți în dar de la viață copilul mult-așteptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *