Misiune
Promovarea drepturilor persoanelor la sănătate;
Cresterea natalitatii in Romania prin campanii de informare despre fertilitate si prezervarea fertilitatii;
Primirea/atragerea de fonduri constând în contribuții, subscripții, donații, sponsorizări și alte forme de ajutor financiar în vederea realizării obiectivelor;
Investirea și utilizarea banilor pentru realizarea obiectivelor asociației;
Inițierea si întreprinderea de activități sau cooperări cu alte organizații naționale și internaționale
Realizarea unor materiale de informare (o carte, o revista, pliante, brosuri, site, etc.) despre activitatea ONG-ului.
Realizarea și implementarea de proiecte de finanțare pentru a-și realiza obiectivele pe termen scurt și lung;
Obținerea unor fonduri și parteneriate cu diferite asociații, organizații și instituții cu care să poată face posibilă îndeplinirea acestor obiective.
INFERTILITATE
Infertilitate – un termen dur și, din păcate, extrem de familiar mai multor români decât v-ați putea imagina. Majoritatea se luptă cu boala în tăcere, ani în șir. Deseori se întâmplă ca nici măcar rudele sau prietenii foarte apropiați să nu cunoască dificultățile cu care se confruntă cuplul cu probleme de fertilitate. Dacă unii pacienți sunt ținuți pe loc de partea financiară (nu e un secret pentru nimeni prețul ridicat al tratamentelor, analizelor și procedurilor de fertilizare), alții se confruntă cu o listă interminabilă de investigații, care conduc adesea către cauze necunoscute, ce nu le dau prea multe șanse să devină părinți curând. În unele cazuri e nevoie de proceduri de fertilizare in vitro repetate, dar în condițiile în care statul român subvenționează una singură/cuplu, pentru unii copilul mult dorit poate rămâne doar un vis frumos…
În ultimă instanță, partenerii își pun speranța în divinitate, dar tot acest tablou îi afectează psihic până aproapede depresie, și uneori chiar dincolo de ea.
Încep să evite prietenii cu copii și mai ales să se izoleze de cei care îi stresează cu întrebări de genul: „Voi când faceți un bebe?!”.Acest comportament le afectează profund viața socială, iar uneori chiar relația de cuplu. Asociația “Și eu am dreptul sa fiu părinte“ își propune să ajute cuplurile cu probleme de fertilitate să își vadă visul împlinit.
Așadar, dacă:
- simțiți că ați obosit să luptați singuri cu infertilitatea
- ați cheltuit pe analize și tratamente și banii pe care nu îi avețiîn mod normal și la final vă alegeți întotdeauna cu un test de sarcină negativ,
- simțiți că nimeni nu vă înțelege și nu știți ce cale să mai urmați…
…aflați că nu sunteți singuri! Mii de români se luptă să devină părinți și au dreptul să reușească!
Apelați cu încredere la reprezentanții Asociației “Și eu am dreptul sa fiu părinte“, pentru a primi ajutor sub o formă sau alta.
Printre categoriile din această situație se numără cuplurile infertile, familiile din zonele defavorizate care nu au acces la îngrijiri medicale, tinerii diagnosticați cu diferite tipuri de cancer care sunt supuși unor tratamente cu intenții curative și care doresc să-și păstreze fertilitatea, dar nu dispun de resurse financiare .