0755.688.984
saveyourfertility@gmail.com

Happy story, Smaranda C

Happy story, Smaranda C

Povestea noastra este asemenatoare cu a multor cupluri care se confrunta cu infertilitatea. Dupa 4 ani de incercari nereusite, am hotarat sa incepem investigatiile si sa vedem ce presupune un FIV.

Am primit recomandarea de a merge la Doamna Dr. Marilena Baluta, cu care am hotarat, impreuna cu sotul meu, sa facem aceasta procedura. Cu multa rabdare si foarte profi ne-a explicat procedura pas cu pas, ce presupune si care sunt pasii de urmat.

 Au urmat analizele recomandate de doamna doctor atat pentru mine cat si pentru sotul meu. Dupa primirea rezultatelor tuturor analizelor concluzia a fost ca, singura posibilitate de a avea un copil, este de a incerca sa facem FIV, eu avand ovarele micropolichistice, iar sansele de a ramane insarcinata “normal” sunt foarte mici.

 Avem prieteni care facusera nenumarate incercari la diferite clinici, unii au reusit, unii inca mai incearca. Ne-au indrumat sa nu facem FIV in Romania, dar noi am spus ca daca e sa se intample se va intampla aici in tara. Cred ca aici conteaza si foarte mult increderea pe care o ai in doctorul care te monitorizeaza pe tot parcursul tratamentului si transparenta procedurii, cat si increderea in tine pe care ti-o da medicul.

 Am inceput tratamentul cu Bravelle, o doza mai usoara, doamnei doctor din cauza ovarelor polichistice  fiindu-i teama de sindromul de hiperstimulare. Am urmat tratamentul, mergeam la ecografii o data la doua zile sa vedem reactia organismului la tratament, si in ziua a 12-a am facut punctia. Dezamagirea a fost destul de mare pentru ca nu am avut decat un ovocit, iar sansele de fetilizare erau minime. Dupa prima incercare nereusita, am asteptat 3 luni si am inceput din nou procedura de stimulare, de data asta cu un dozaj mai mare de Bravelle. Dupa 8 zile a urmat punctia si spre fericirea noastra am avut 5 ovocite din care s-au fertilizat 3. Dupa trei zile a urmat embriotransferul celor 3 ovocite.

Inevitabilul s-a produs si am facut sindrom de hiperstimulare, un semn care in cazul femeilor cu ovare polichistice ar preconiza o sarcina. Am fost la Eco la doamna doctor si m-a trimis sa fac dozajul de BHCG.  Imediat cum am primit rezultatele m-a sunat doamna doctor care m-a felicitat ca vom devein parinti. Dupa 10 zile aveam un BHCG de 64, rezultat care clar indica o sarcina.

De aici surprizele placute s-au tinut lant, pentru ca la ecografia de 3 saptamani am aflat ca de fapt nu o sa fim parinti pentru un singur copil ci pentru doi!

Pe tot parcusul sarcinii am fost monitorizata de Dr. Marilena Baluta, si ma pot considera norocoasa ca am avut o sarcina usoara si un doctor alaturi de care parca totul pare simplu si usor.

Dupa 37 de saptamani mai precis pe 6 aprilie 2016 am nascut doua fetite, perfect sanatoase,  Ruxandra si Alexandra, care sunt minunile din viata noastra.

Cred ca orice cuplu care intampina probleme cu fertilitatea ar trebui macar sa mearga sa ceara o parere si sa incerce FIV. Drumul nu este usor dar rezultatele pozitive iti umple viata de fericire, bucurie si implinire.

Cu aceasta ocazie tinem sa o felicitam inca o data doamna Dr. Baluta pentru  profesionalism si sa ii multumim pentru cele doua minuni din viata noastra.