0.20% Raised
20.00€ donated of 10,000.00€ goal
2 Donors
Campaign has ended

 

Oncofertilitatea este definită ca specialitatea ce unește Oncologia cu Medicina Reproductivă, cu scopul de a găsi și mări opțiunile de prezervare a fertilității la pacienții care suferă de cancer.

Cancerul nu ține cont de vârstă, de sex sau de statutul social, cu atât mai puțin de dorințe sau de frici. Apare pe neașteptate și tulbură viețile pacienților în profunzime. La aflarea nemilosului diagnostic, bolnavii sunt atât de speriați de teama de moarte încât acceptă orice tratament, în ciuda reacțiilor adverse imediate sau a efectelor secundare ce pot apărea pe termen lung. Este extraordinar că metodele moderne de tratament dau rezultate în cazul majorității tipurilor de cancere și că, în prezent, mulți pacienți pot privi dincolo de „rata de supraviețuire la 5 ani”, își pot face planuri de viitor pentru a întemeia o familie și pentru a avea copii. Din păcate, puțini știu că radioterapia și chimioterapia au efecte negative asupra fertilității.

Încrederea în echipa medicală cu care lucrați și dorința de supraviețuire pot face minuni! Așadar, nu vă dați bătuți și nu renunțați la vise! Dacă vă doriți copii, discutați acest aspect cu medicul curant! E important să cunoașteți toate datele problemei și să acționați înainte de a începe tratamentul pentru cancer! Asociația „Și eu am dreptul să fiu părinte” vine în sprijinul dv.! Dacă sunteți caz oncologic, începând cu luna octombrie 2017 puteți beneficia gratuit de culegere și stocare a spermei! Astfel, în momentul în care veți finaliza tratamentul pentru cancer și vă veți recăpăta încrederea în viață și viitor veți putea folosi materialul nealterat (deci neafectat de efectele radioterapiei, chimioterapiei sau alte proceduri medicale) pentru obținerea copilului dorit.

Pentru detalii legate de prezervarea fertilității în cazul pacienților oncologici, inclusiv pentru conservarea spermei adresați-vă reprezentanților Asociației!